Hogyan adjunk el ingatlant? – A felkészítés 3 alapszabálya

Jó kérdés… Bár sokan úgy vannak vele, hogy, „pikk-pakk eladom” felkiáltással hirtelen felindulásból kattint néhány fotót, pár mondat, egy hirdetést bárki fel tud adni, aztán hívjon, akit érdekel.
Igen… így is lehet, de ha nem akarunk időt, energiát és akár milliókat bukni, elengedhetetlen, hogy felkészítsük a lakást az új tulajdonosa számára, ehhez pedig nem árt figyelembe venni néhány alapvető szabályt, még a hirdetés feladása előtt.


1. szabály: Tisztaság
Hogyan adunk el egy kocsit, egy ruhát? Vagy hogyan adjuk el magunkat egy új munkahelyen vagy egy randin? Egy közös biztos van bennük: Tisztán! Tisztán, rendezetten, csinosan! Tehát az első szabály: Takarítsunk ki! Merthogy a lakás sem kivétel ez alól, ez is egy eladó tárgy. A vevőt pedig úgy kell fogadni, mintha a vendégünk lenne. Ráadásul pont az a cél, hogy jól érezze magát, beleszeressen a lakásba, és megvegye, nem?! De fordítsuk meg! Hova mennénk szívesebben? Egy hívogató, tiszta, jó illatú lakásba, vagy ahol már a hirdetési képen is jól láthatóan virít a porcica a sarokban? Nem kérdés, a tisztaság fontos része az eladhatóságnak.

                                  

2. szabály: Rend
Hányszor hallottuk: Mi így élünk, és?” „De hát itt lakunk!”, „Akinek nem tetszik, ne nézze!” És valóban, nem is arra kíváncsi a vevő, csak hát szegénykém nem lát semmit a rendetlenségtől. Fontos, hogy meg tudjuk mutatni az ingatlan legelőnyösebb arcát, hogy a kedves vevőnk el tudja képzelni ott a saját életét. Lássa a tereket, gondolatban be tudja rendezni magának. Ha a lakás jó tulajdonságai rejtve maradnak, bizony bátrabban alkudozik az érdeklődő, ha egyáltalán tesz ajánlatot, ám ha tetszik neki, beleszeret leendő otthonába, az akár milliókkal érhet többet.
 
  
 
3. szabály: Semleges dekoráció
Mindannyian szívesen dekoráljuk otthonunkat számunkra kedves emléktárgyakkal, családi fotókkal, személyes apróságokkal, ettől lesz egyedi, csak a miénk, ezek által válik otthonná ingatlanunk. De miért nem jó ezeket eladáskor elől hagyni még akkor sem, ha esztétikailag feldobja a lakást? Az egyik ok az, hogy sokkal nehezebb lesz tovább lépni. Még mindig a mi otthonunknak érezzük, pedig már nem az, hiszen el akarunk költözni. A másik ok, hogy a vevőnk, aki azért megy oda, hogy elképzelje ott az életét, az ő személyre szabott kis otthonát, mással sem szembesül, csak hogy ez valaki más otthona. Bármilyen hihetetlen, ezzel igencsak megnehezítjük a döntését, képtelen lesz beleélni magát, és bizony az eladás múlhat ezen.
 

 
3 jelentéktelennek tűnő szabály, mely az érzelmeinkre, érzékeinkre hat, és nem a racionális gondolkodásunkra. Akkor miért is fontos ez ennyire? Ki az a bolond, aki nem a józan eszére hallgat, ha milliókat fizet egy ingatlanért? ….Hogy ki az? … Mindenki!... Ugyanis tény, hogy döntéseinket 70%-ban érzelmi alapon hozzuk meg, ha akarjuk, ha nem. Ezért fontosak ezek a feleslegesnek tűnő részletek, ami csak a kezdet. Még számos dolog, sok-sok kis „apróság” befolyásolja egy ingatlan eladhatóságát, amire nem is gondolnánk, mégis érdemes odafigyelni, mert súlyos milliók múlhatnak rajta.
 

Lépj Kapcsolatba velünk!

További információért írj Nekünk üzenetet, vagy keress Minket telefonon.

+36 706161534

Ingatlan keresése